VOORWAARDEN & VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet ik mij identificeren als ik een auto kom huren?
Ja, wij vragen twee legitimatiebewijzen. Een rijbewijs is daar vanzelfsprekend één van. De tweede mag een paspoort zijn of een Europese identiteitskaart. Let u er wel op dat uw legitimatiebewijs geldig is. Vooral bij rijbewijzen bestaat daarover weleens onduidelijkheid. Kijk naar de datum achter ‘Vernieuwen voor’.
Tevens dient u aan te kunnen tonen dat u woonachtig bent op het opgegeven adres door middel van een recent bankafschrift, energienota, salarisstrookje of een vergelijkbaar document.

Moet ik een borgsom betalen bij het halen van de huurauto?
Ja, bij het halen van de huurauto moet een borgsom (ter grootte van de geschatte huursom + eigen risico + €50 brandstof) worden voldaan; dit kan uitsluitend per PIN of met een creditcard en NIET met contant geld.

Hoe is de huurauto verzekerd?
Voor uw auto is een volledige WA/Casco-verzekering afgesloten met een eigen risico van € 250,-(huurder/bestuurder tot 24 jaar € 450,-).

Voor personen- en bestelbussen geldt een eigen risico van € 300,- (huurder/bestuurder tot 24 jaar € 500,-).

Voor niet verhaalbare zijschades bij voertuigen met grijs kenteken geldt er een eigen risico van € 600,00 (huurder/bestuurder tot 24 jaar € 1000,00)

Voor de bestelwagens geldt in geval van bovenhoofdse schade een eigen risico van € 1500,00.

Wat moet ik doen in geval van schade?
Komt u om wat voor reden dan ook in de problemen, dan kunt u te allen tijde de volgende nummers bellen: 030-6004900 tijdens openingstijden en daarbuiten op 06-54300649.

Wanneer het een ongeval betreft, verzoeken wij u om in ieder geval het schadeformulier in te vullen. Een exemplaar vindt u in het kentekenmapje. Mocht de auto niet meer rijdbaar zijn dan vernemen wij dat graag van u zodat wij u snel weer op weg kunnen helpen.

Bij diefstal cq vermissing dient u zo spoedig mogelijk aangifte te doen bij de politie en ons daar van op de hoogte te brengen.

Mag ik met mijn huurauto naar het buitenland?
Ja, u kunt zonder problemen naar alle 15 landen van de voormalige EU inclusief Noorwegen en Zwitserland, reizen. U moet echter wel zelf een reis- en kredietbrief afsluiten. Een aantal modellen mag echter niet naar de landen van het voormalige Oostblok. U doet er verstandig aan dit tevoren met één van onze medewerkers te bespreken.

Mogen ook anderen dan ikzelf in de huurauto rijden?
Iedereen met een geldig rijbewijs mag een Damsté-auto besturen. Daaraan zijn bovendien geen extra kosten verbonden. Wel vragen we u de gegevens van de andere chauffeurs vooraf aan ons door te geven. Houdt u er echter rekening mee dat de auto onder uw verantwoordelijkheid gehuurd is. Voor overtredingen e.d. blijft u aansprakelijk.

Mag ik ook roken in een huurauto van Damsté?
Nee, wij willen de huurauto graag fris houden voor degene die na u de auto huurt. Om die reden is ook het vervoer van huisdieren en eten en drinken in de auto niet toegestaan.

Is de auto voorzien van een radio?
Elke auto van Damsté Autoverhuur is voorzien van een stereo radio-cassetterecorder of stereo radio-cd speler.

Moet ik de auto na gebruik aftanken?
U krijgt de auto met een volle tank van ons mee. Bij terugkomst moet de auto weer worden volgetankt. Bij onze vestiging in Nieuwegein hebben wij hiervoor het pompstation voor de deur en bij onze vestiging Houten kunt u de auto voltanken bij het Total tankstation op ‘de Staart’.

Is uw vraag nog niet beantwoord?
Ga dan naar onze contactpagina om ons te mailen of te bellen.

Klik hier om de Algemene voorwaarden in een nieuw venster te downloaden.