Nieuwe Citroën ë-C4 X 13 juli 2022

Citroën introduceert de nieuwe ë-C4 X, een elegant en nieuw concept.

 

KARAKTERISTIEK DESIGN

Het innovatieve en onderscheidende design van de nieuwe elektrische Citroën ë-C4 X breekt met de tradities in het compacte segment. Het vormt een combinatie van het stijlvolle en moderne silhouet van een fastback, met de hoge instap én de hoge zitpositie van een SUV en het tijdloze raffinement en de binnenruimte van een vierdeurs sedan.

Houd mij op de hoogte

EEN DYNAMISCHE DAKLIJN

De dynamische daklijn loopt van opzij gezien op sierlijke wijze over in de achterzijde van de auto, waardoor het fraai geproportioneerde silhouet van een fastback ontstaat. Dankzij deze vloeiende daklijn heeft de carrosserie bovendien een bijzonder lage luchtweerstand, met een Cw-waarde van slechts 0,29.

De nieuwe elektrische Citroën ë-C4 X past met zijn lengte van 4,60 m in het Citroën-gamma perfect tussen de C4 vijfdeurs (4,36 m) en de C5 X (4,80 m) in. De wielbasis van 2,67 m is gelijk aan die van de C4 vijfdeurs.

NIEUWE LED-ACHTERLICHTEN

De lichtsignatuur van de voorzijde komt terug in de onderscheidende nieuwe led-achterlichten. Ze volgen de vloeiende vormen van het kofferdeksel en strekken zich in de vorm van een pijl uit in de richting van de achterportieren, wat de dynamiek van de carrosserievorm nog verder versterkt.

UITERMATE COMFORTABEL

De bestuurder en passagiers van de nieuwe elektrische Citroën ë-C4 X profiteren van een rustgevende ambiance en volop comfort en ruimte dankzij de Advanced Comfort-filosofie van Citroën. Bij de innovatieve en unieke Citroën Advanced Comfort®-vering zijn de mechanische aanslagen bij elk wiel vervangen door twee Progressive Hydraulic Cushions® die in combinatie met de schokdemper en de schroefveer een onovertroffen rijcomfort mogelijk maken. U ervaart hierdoor het bij Citroën spreekwoordelijke vliegend-tapijteffect, waarbij de auto zelfs bij een slecht wegdek over de weg lijkt te zweven.

ADVANCED COMFORT SEATS

De royale en comfortabele Advanced Comfort Seats®, met een 15 mm dikke laag van versterkt schuimmateriaal, bieden een unieke combinatie van visueel comfort, zitcomfort en rijcomfort. Dankzij de zachte zit en optimale steun van de Advanced Comfort Seats® gaan rijgeluiden en oneffenheden in het wegdek ongemerkt aan de inzittenden voorbij. Het schuimmateriaal met een hoge dichtheid in de kern van de kussens voorkomt dat de stoelen na verloop van tijd doorzakken, wat in het bijzonder bij lange ritten voor een optimaal comfort zorgt. De ruime zitplaatsen achterin kunnen worden verwarmd, net zo als de voorstoelen die bovendien zijn voorzien van een massagefunctie voor extra ontspannen rijden.

EEN GROTE BAGAGERUIMTE

De nieuwe elektrische Citroën ë-C4 X heeft dankzij zijn unieke design een indrukwekkend grote bagageruimte met een inhoud van niet minder dan 510 liter. Het vloeiend in het design van de achterzijde opgenomen kofferdeksel biedt een royale toegang tot de bagageruimte. Onder de vloer van de bagageruimte bevindt zich een extra opbergruimte voor kleinere spullen. Deze ruimte worden gebruikt voor het opbergen van de laadkabel(s).

CITROËN ë-C4 X BIJ DAMSTÉAUTO

Te bestellen vanaf eind 2022.

Houd mij op de hoogte:

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeDamsteAutoDealNieuwsNieuwe Citroën ë-C4 X

Vragen? Stel ze!