Onderhoud & Service

EuroRepar Car Services bij DamstéAuto

Hieronder vindt u overzichtelijk een toelichting per Eurorepar Car Service welke wij bij DamstéAuto allemaal aanbieden. U kunt door op de afbeelding te klikken direct online een afspraak inplannen.

ONDERHOUD & SERVICE

Elke auto heeft voor een goede en soepele werking regelmatig onderhoud nodig. In het instructieboekje of onderhoudsboekje van uw auto geeft de fabrikant aan welk onderhoud er wanneer aan uw auto moet worden uitgevoerd.

Bij DamstéAuto Eurorepar Car Service doen wij met plezier al het onderhoud dat volgens de voorschriften van de fabrikant aan uw auto moet worden uitgevoerd. Bij elke onderhoudsbeurt verversen we de motorolie, vervangen we de benodigde filters en informeren we u wanneer er andere werkzaamheden nodig zijn. En als uw auto nog onder garantie is, houdt u ook bij ons recht op uw garantie omdat wij ons aan de richtlijnen van de fabrikant houden.

DamstéAuto  beschikt over de modernste diagnoseapparatuur waarmee elk type auto kan worden gediagnosticeerd. Zo weten wij exact wat er aan uw auto moet gebeuren en kunnen wij storingen identificeren.

APK

Zodra uw auto een bepaalde leeftijdsgrens heeft overschreden, moet hij volgens de wet APK zijn goedgekeurd. Deze periodieke keuring garandeert dat uw auto in staat is om aan het verkeer deel te nemen en dat hij aan de veiligheids- en milieunormen voldoet.

Als u de APK-keuring voor uw auto bij DamstéAuto laat uitvoeren, kunt u erop vertrouwen dat hij door een erkende APK-keurmeester wordt gekeurd.

Als uw auto wordt afgekeurd, kunnen wij direct de benodigde reparaties uitvoeren. De herkeuring is dan gratis.

BANDEN

De banden van uw auto vormen de enige verbinding tussen uw auto en de weg. Ze zijn dan ook van cruciaal belang voor uw veiligheid. Banden zorgen voor grip op nat en glad wegdek en hebben effect op de wegligging en de remprestaties van uw auto. Banden beïnvloeden niet alleen uw veiligheid, maar ook uw comfort. De mate van slijtage en de bandenspanning hebben invloed op de soepelheid van het rijgedrag van uw auto.

Voor DamstéAuto Eurorepar Car Service staat uw veiligheid voorop. U kunt erop vertrouwen dat wij u deskundig advies geven, ongeacht uw budget. U kunt bij ons kiezen uit een brede selectie nieuwe banden voor uw auto, tegen concurrerende prijzen.

REMMEN

Wij hoeven u niet te vertellen hoe belangrijk de remmen van uw auto zijn. Ze zijn van essentieel belang voor uw veiligheid onderweg.

Elke keer dat u remt, moeten de remmen extreme krachten doorstaan. Wanneer de remblokken tegen de remschijven van uw auto worden gedrukt om de auto af te remmen, zorgt de wrijving voor hitte. Hierdoor slijten zowel de remblokken als de schijven. Zodra ze hun minimale dikte hebben bereikt, moeten ze worden vervangen.

AIRCONDITIONING

Net als een koelkast werkt de airconditioning van een auto met een koudemiddel. Dit middel wordt door een circuit gepompt en koelt permanent het interieur van uw auto terwijl het de warmte afgeeft aan de buitenlucht.

Maar het aircosysteem van uw auto is veel complexer en moet regelmatig worden onderhouden. De compressor, de condensor, de verdamper en de filters moeten regelmatig worden gecontroleerd om de goede werking van het systeem te garanderen.

De airconditioning is niet alleen belangrijk voor uw comfort, maar ook voor uw veiligheid. In de winter zorgt de airconditioning voor een efficiënte verwarming van het interieur en een snelle ontwaseming van de voorruit. Automatisch geregelde systemen zorgen voor een constante temperatuur in het interieur, ongeacht de buitentemperatuur. Het aircosysteem filtert ook vuil, zoals stof en pollen, uit de interieurlucht.

ACCU

De accu is een essentieel onderdeel van een auto. Hij levert namelijk stroom aan alle elektrische systemen van uw auto. De startmotor, de verlichting, de ruitenwissers, de airconditioning en de radio worden allemaal door de accu gevoed. De accu zelf wordt constant opgeladen door de dynamo die via een riem door de motor wordt aangedreven.

Maar elke accu zal na verloop van tijd tekenen van veroudering geven en minder goed presteren. In dat geval moet de accu worden vervangen.

ZICHT

Zien en gezien worden zijn in het verkeer van levensbelang. De koplampen, dagrijverlichting, remlichten, mistverlichting en richtingaanwijzers moeten allemaal goed werken, zodat u goed zicht hebt en andere weggebruikers u goed kunnen zien, ongeacht de weersomstandigheden. Voor een onjuiste afstelling van de koplampen kan uw auto bij de APK worden afgekeurd. En zelfs iets eenvoudigs als een defecte gloeilamp kan een reden zijn uw auto af te keuren.

Ook ruitenwisserbladen moeten worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat u een goed zicht hebt. Als de ruitenwissers strepen achterlaten op de voorruit, kan uw auto worden afgekeurd.

UITLAAT

De uitlaat is een belangrijk onderdeel van uw auto. De uitlaat wordt zowel thermisch als mechanisch zwaar belast. Hoge temperaturen en zure uitlaatgassen tasten de binnenzijde van het uitlaatsysteem aan. De buitenzijde is onderhevig aan corrosie en roest door regen, zout en vuil. Ook kunnen oudere uitlaatsystemen loskomen uit hun bevestigingen. Bijvoorbeeld door trillingen tijdens het rijden.

Het is dan ook belangrijk om de uitlaat van uw auto regelmatig door een deskundige technicus te laten controleren. Beschadigingen aan de uitlaat kunnen de uitstoot van uw auto verhogen. Dit kan een reden zijn uw auto voor de APK af te keuren.

DISTRIBUTIERIEM

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zwaar beschadigd raken.

De fabrikant van uw auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometer de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem zal knappen.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen.

WIELOPHANGING

De wielophanging van uw auto bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder draagarmen en stangen. Maar de twee belangrijkste onderdelen zijn de veren en de schokdempers. Veren hoeven in de meeste gevallen nooit vervangen te worden, behalve als ze beschadigd zijn geraakt. Schokdempers echter zijn constant in beweging en zijn dus aan slijtage onderhevig.

Als u veranderingen opmerkt in het rijgedrag of de wegligging van uw auto, laat dan DamstéAuto de wielophanging van uw auto controleren.

REPARATIE

DamstéAuto Eurorepar Car Service is voorzien van de nieuwste diagnoseapparatuur. Onze technici kunnen dus technische en mechanische problemen bij alle automerken en modellen opsporen.

Als de technicus het probleem heeft opgespoord, kan hij voor een oplossing terugvallen op de ondersteuning van een internationale organisatie, met kennis van techniek en onderdelen van bijna elk model auto.

Wij streven ernaar mechanische problemen snel en efficiënt op te lossen met voor uw auto ontwikkelde onderdelen uit ons assortiment. Zo kunnen wij u een perfecte verhouding tussen kwaliteit, kennis en prijs bieden.

OLIECONTROLE

De motorolie is van essentieel belang voor uw auto. De olie vermindert namelijk de wrijving en de slijtage van bewegende delen in de motor. Daarnaast helpt de olie de motor schoon te houden en koelt de olie de mechanische componenten van de motor.

Hoewel vuil in het oliefilter achterblijft, gaat de kwaliteit van de olie in de loop der tijd toch achteruit. Daarom moet de olie om de zoveel tijd worden ververst. Hoe vaak is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het merk en model van uw auto, het gebruik van uw auto en uw jaarkilometrage. Over het algemeen adviseren wij klanten elk jaar of ongeveer elke 15.000 km (afhankelijk van wat als eerste wordt bereikt) een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij DamstéAuto.

Werkplaatsafspraak Onze voorraad Acties Huurauto reserveren DAMSTÉKOOPTJOUWAUTO
HomeOnderhoud & Service

Vragen? Stel ze!